top of page

FICTIEF: DUREX

September 2019 | Branding, concepting, graphic design, illustratie | Schoolproject

De opdracht

Mijn teamgenoot en ik kregen de opdracht om een fictieve campagne voor Durex te bedenken. Vanuit een fictieve briefing van Durex moesten wij een probleem van de doelgroep aankaarten. Dit probleem moesten wij oplossen door middel van het ontwerpen van een creatieve campagne. Het doel van de opdracht was om een communicatie strategie en concept te bedenken. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van Adobe Illustrator.

Het concept

Voor deze campagne kwamen mijn teamgenoot en ik met een concept dat gaat over bescherming tegen soa's en zwangerschappen. De boodschap is dan ook dat condoomgebruik net zo normaal zou moeten zijn als het dragen van bescherming als je skatet, mountainbiket of als het regent. Het concept dat we hierbij hebben gekozen is een visuele metafoor.  

De uitwerking

Als eerst begonnen mijn teamgenoot en ik met het uitwerken van de campagne-inhoud. Hierbij kozen wij een probleem dat we wouden aankaarten en vervolgens gingen we aan de slag met de concepten voor de visuele metaforen. Toen wij deze op papier hadden begonnen we met het ontwerpen van posters voor deze campagne. Hierin hebben wij condooms getekend als bijvoorbeeld een paraplu of kniebeschermers, om aan te geven dat bescherming altijd belangrijk is, ook tijdens seks. 

Deze opdracht heeft mij geleerd om voor een bestaand bedrijf een compleet nieuwe campagne op te zetten.

bottom of page