top of page

Grade solution

Februari 2019 | UI design, UX design, visual design | Schoolproject

De opdracht

Vanuit de opdrachtgever Grade Solution kwam de vraag of mijn projectteam en ik een interface konden ontwerpen voor een feedbackterminal die wordt gebruikt op servicelocaties zoals hotels en vliegvelden. De huidige interface vond de doelgroep namelijk lastig te gebruiken en te traditioneel. Voor dit project hebben we gebruik gemaakt van een focusgroep (zowel in de onderzoeksfase als de testfase). We hebben A/B testen gedaan, enquêtes afgenomen en interviews gedaan met de doelgroep. Voor de uitwerking van het concept hebben we gebruik gemaakt van Illustrator en Adobe XD.

De uitwerking

Om tot de uiteindelijke oplossing voor Grade Solution te komen, hebben mijn twee teamgenoten en ik een enorm proces moeten doorlopen. Grade Solution maakt voor hun feedbackterminal gebruik van een besturingssysteem waarbij je antwoorden en knoppen selecteert door je handen te bewegen. Een sensor detecteert jouw bewegingen en ‘ziet’ op die manier welke antwoorden je selecteert.

 

Na deze gebruikersinterface getest te hebben bij onze medestudenten kwamen we al vrij snel tot de conclusie dat deze interface lastig te gebruiken is. Dit is omdat mensen het moeilijk vinden te zien waar ze hun hand moesten houden om de interface te besturen. Daarom besloten wij dat dit anders en duidelijker moest.

 

Op verzoek van de opdrachtgever hebben wij een interface ontworpen die inspeelt op de omgeving van de gebruiker, zodat de interface een stuk visueler is en bijdraagt aan de beleving van de gebruiker. De focusgroep gaf namelijk ook aan dat de interface er saai uitzag en niet uitnodigend was.

 

Wij hebben daarom de nieuwe interface een hogere entertainmentwaarde gegeven door drie gamification-elementen toe te passen (curiosity, achievement en ownership) en benchmarks toe te voegen. Benieuwd naar het Adobe XD prototype? Klik deze link.

bottom of page