top of page

KIDIYO

September 2018 | UI design, visual design | Schoolproject

Prototype concept.PNG

De opdracht

Kidiyo heeft een app op de markt gebracht voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en aan ons was de taak om een menusysteem te ontwikkelen dat minder saai en ‘statisch’ zou zijn voor de jonge doelgroep. 

Het concept

Mijn drie teamgenoten en ik hebben in de beginfase vooral veel inspiratie opgedaan, ideeën geschetst en gebrainstormd.

 

De kern van het concept is dat de app de beleving van de doelgroep dient te vergroten. Dit hebben we gedaan door een ‘Kydiowereld’ te creëren. Omdat de app voorheen teveel keuzes gaf aan de kinderen hebben we de nieuwe app minder keuzes gegeven. Jonge kinderen kunnen namelijk vaak niet meer dan twee keuzeopties tegelijk aan.

De uitwerking

Binnen Communication & Multimedia design werken we tijdens projecten met drie fases: Understand (onderzoek doen), Create (het concept bedenken en ontwerpen) en Deliver (het aanleveren van het eindproduct). 

 

Ik was verantwoordelijk voor het onderdeel "Understand" en hield mij voornamelijk bezig met het ontwikkelen van een concept vanuit een doelgroeponderzoek, een trend- en concurrentieanalyse en een interview met een kinderpsycholoog.

Aan het ontwerp is dus veel onderzoek voorafgegaan. We stelde vanuit het onderzoek guiding principles op en hebben verschillende concepten en ontwerpen getest bij de doelgroep. Uit die testen kwam het bovenstaande ontwerp naar voren als de winnaar. ‘De wereld van Kidiyo’ is een app die de doelgroep meeneemt in de app en de beleving vergroot. 

 

Samen met mijn projectteam heb ik een prototype van een app ontwikkeld voor het bedrijf Kidiyo. De bovenstaande afbeelding is hier een screenshot van.
 

Naast dat ik verantwoordelijk ben geweest voor een groot deel van het onderzoek en het testen en het ontwerpen van de concepten, heb ik ook de wereld van Arabella geïllustreerd (het figuur op het scherm linksboven).

Nieuwsgierig? Klik deze link voor een Adobe XD prototype.

bottom of page