top of page

PAINCOMMUNITY

November 2018 | Branding, campaign, graphic design | Schoolproject

POSTER_student_Eindversie.jpg
POSTER_professional_Eindversie.jpg
Logo + HU logo.png

De opdracht

Voor deze opdracht hebben mijn twee teamgenoten en ik een postercampagne en logo ontwikkeld voor de PainCommunity. Dit is een organisatie binnen de Hogeschool Utrecht welke studenten, zorgprofessionals en wetenschappers bij elkaar brengt om samen tot nieuwe oplossingen te komen voor mensen met chronische pijn. 

Het concept

De campagne richt zich op studenten van zorgopleidingen en op zorgprofessionals. Door hen de vraag te stellen: ‘’Waarom doe jij wat je doet?’’ wordt hen gevraagd om na te denken over de reden waarom zij in de zorg (gaan) werken. Op basis van hun motivatie ontwierpen mijn projectgroep en ik een nieuw logo en posters.

De nadruk ligt op de waarde die goede zorg heeft en de intrinsieke beloning van het werken in de zorg. De campagne is ontwikkeld om de bekendheid voor de PainCommunity te vergoten en om nieuwe leden te werven. Bij de postercampagne hoort ook een aansluitende video.

 

De uitwerking

Om de opdracht op de juiste manier uit te voeren hebben ik en mijn twee teamgenoten verschillende interviews gedaan met fysiotherapiestudenten. Aan hen vroegen wij wat een motiverende factor zou zijn om zich aan te sluiten bij de PainCommunity en of zij hiervoor excentrieke beloningen nodig zouden hebben.

 

Het grootste deel van de studenten antwoordde dat het helpen van mensen de grootste motivatiefactor was. Ons concept is dus gefocust op de intrinsieke motivatie van fysiotherapiestudenten om mensen te willen helpen.

 

Op basis van deze informatie gingen we aan de slag met de vormgeving. Dit project draaide voor mij vooral om logo design en rebranding van de PainCommunity. Hiervoor maakte ik gebruik van de color theory, een concurrentieanalyse en een SWOT-analyse. Voor het vormgeven van de posters heb ik een best practices onderzoek gedaan en feedback gevraagd aan medestudenten en de doelgroep.

Het nieuwe logo staat voor verbondenheid, positiviteit en het feit dat een leven met chronische pijn met ups en downs gaat. De posters laten zien wat mensen motiveert om zich aan te sluiten bij PainCommunity. Dit zou anderen ook kunnen motiveren om zich aan te sluiten.

Dit project heeft mij geleerd hoe ik aandacht kan creëren voor een organisatie zoals PainCommunity, door middel van rebranding en vormgeving.

bottom of page