top of page

5 redenen waarvoor jij zou moeten investeren in je branding

Weet jij nog niet helemaal zeker of jij wel unieke brand assets nodig hebt zoals een logo, eigen fonts en een kleurenpalet? Deze redenen gaan jou 100% overtuigen!

Je valt op bij je doelgroep


Misschien wel de belangrijkste reden om te investeren in een sterke branding: je valt op bij je doelgroep. Een sterke branding weerspiegelt niet alleen wie jij als ondernemer bent en wat je verkoopt, maar ook wat jouw doelgroep aanspreekt en nodig heeft. Met de juiste uitstraling komt de ideale klant vanzelf bij jou terecht.


Je onderscheid jezelf van je mede-ondernemers


Nog een belangrijke reden: met een sterke branding val je op tussen al je mede-ondernemers. Met de juiste branding die weerspiegelt wie jij bent en wat jouw product of service uniek maakt, is het voor jouw doelgroep in één klap duidelijk waarom ze voor jou moet kiezen in plaats van voor de concurrent.


Je creëert een duidelijke focus voor jezelf


Met een goede branding(strategie) staat of valt je bedrijf. Heb je jouw branding rond, dan staat jouw bedrijf als een huis. Je bedrijf valt namelijk op, trekt de juiste doelgroep aan, onderscheid je van concurrenten en maakt jouw missie visueel. En met zo'n sterke branding kan jij je volledig focussen op waar je goed in bent!


Je straalt meer professionaliteit uit


Ga zelf maar na: een bedrijf met een copy-paste logo en een onduidelijke visuele uitstraling oogt een stuk minder professioneel dan een bedrijf met een branding waar je 'u' tegen zegt. Een duidelijke branding schept vertrouwen bij de doelgroep en straalt professionaliteit en zelfverzekerdheid uit.


Je bent minder kwijt aan marketingkosten


Branding en marketing gaan hand in hand, zo kun je ook lezen in mijn e-book. Je product of service verkoopt zichzelf met een sterke branding. Door exact te weten waar jouw doelgroep naar op zoek is en wat ze van jou kunnen verwachten (wat voor jouw doelgroep weer af te leiden is uit een goede branding), kun je makkelijk en sneller nieuwe marketingstrategieën opzetten.


Meer weten over waarom een sterke branding hartstikke belangrijk is voor jouw bedrijf? Lees het in mijn e-book!

14 weergaven0 opmerkingen
bottom of page