FICTIEF: ROOMME

September 2019 | Branding, graphic design, illustratie | Schoolproject

Poster-03
Poster-03

press to zoom
Poster-02
Poster-02

press to zoom
Poster_mu
Poster_mu

press to zoom
Poster-03
Poster-03

press to zoom
1/14

PDF van de brand guide.

De opdracht

Voor het vak Brand Design kreeg ik samen met een teamgenoot de opdracht om een fictief bedrijf op te zetten en hier verschillende uitingen voor te maken.

Tijdens dit project leerde ik meer over branding, huisstijlen, logo design en copywriting. Ik maakte gebruik van Adobe Illustrator, Adobe Photoshop en Adobe Lightroom.

Het concept

Mijn teamgenoot en ik bedachten het fictieve bedrijf Roomme. Dit is een app waarbij studenten kunnen 'swipen' voor kamers. Het is namelijk vaak lastig voor studenten om een kamer te vinden met huisgenoten die ook echt bij hen passen. Het idee achter Roomme is dan ook dat studenten die een kamer zoeken in deze app beschikbare kamers van studentenhuizen kunnen liken. De studentenhuizen kunnen ook kamerzoekenden liken. Als beide partijen elkaar liken dan is er een match, net als bij Tinder. Dit zou het makkelijker en leuker moeten maken voor zowel kamerzoekenden als studentenhuizen om snel een goede match te vinden.

De uitwerking

Mijn teamgenoot en ik begonnen als eerst met het opzetten van het merk: wat is de look&feel? Wat voor boodschap moet Roomme uitdragen? Zodra we dit op papier hadden konden we aan de slag met het uitwerken van de huisstijl. We hebben gebruik gemaakt van de color theory en zijn daardoor uitgekomen op de kleuren geel en wit, met zwart als accentkleur. De gele kleur moet ervoor zorgen dat Roomme een vrolijk gevoel opwekt, terwijl de zwarte accentkleur autoriteit uitstraalt. Zo zou Roomme een gevoel van vertrouwen moeten opwekken bij de doelgroep.

Voor de uitwerking van dit project hebben we een brand guide gemaakt en verschillende uitingen waarin te zien is hoe Roomme eruit ziet als app. Ook hebben we advertenties gemaakt. Dit project heeft mij geleerd hoe je de branding van een start-up verzorgt.