top of page

TALKSPACE

September 2019 | Branding, graphic design, illustratie | Schoolproject

De opdracht

Voor het vak Branding kreeg ik de individuele opdracht om een campagne te maken vanuit hele onlogische en grappige schetsen, gebaseerd op een moodboard in een stijl die bij jouw eigen stijl past. Voor de uitwerking van de campagne heb ik 3 achtergronden met waterverf gemaakt. Deze achtergronden heb ik ingescand en daarna heb ik door middel van Adobe Illustrator er digitaal overheen getekend.

Het concept

Ik heb ervoor gekozen om campagnebeelden te maken voor het bestaande bedrijf TalkSpace. Dit is een app waarmee je online aan een therapeut kan worden gekoppeld als je hulp nodig hebt of graag met iemand wil praten. Deze beelden zouden als posters kunnen dienen om zichtbaarheid voor de app te vergroten.

De uitwerking

De opdracht was vrij gecompliceerd: allereerst moest je een moodboard samenstellen die jouw visuele stijl vormgaf. Vervolgens besprak je samen met een klasgenoot elkaars moodboard en moest je voor de ander de vijf meest opvallende beelden kiezen. Deze vijf beelden werden ieder vertaald naar een woord, waarmee je weer vijf zinnen moest vormen. Deze zinnen mochten onlogisch zijn maar logisch genoeg om er vijf schetsen van te maken. 

Vervolgens koos je van de vijf schetsen de beste uit en ging je hiermee verder voor je campagne. Op deze manier kwam ik op bovenstaande beelden uit. Deze opdracht werkte onwijs goed om mijn visuele inzicht en creativiteit te prikkelen!

MOOD BOARD.jpg

Mijn moodboard

bottom of page